Radio 1 oficiálně spustilo vysílače pro Liberec a České Budějovice

22. květen 2020

V současné době má Radio 1 čtyři analogové kmitočty v pásmu VKV. Stanice vysílala řadu let pouze v Praze, relativně nedávno expandovala do Plzně. Významný zásah terestrickým signálem má díky DAB+ multiplexu společnosti RTI cz.

Kromě Prahy a Plzně už je možné naladit komerční rozhlasovou stanici Radio 1 oficiálně také v Liberci a Českých Budějovicích. Oba vysílače přešly do ostrého provozu. V Liberci vysílá Radio 1 na frekvenci 98,7 MHz z ulice Matoušova, v Českých Budějovicích pak na kmitočtu 100,2 MHz z ulice Boženy Němcové. Obě nová stanoviště mají výkon 100 Wattů ve vertikální polarizaci. Dosah stanice významně zvyšuje digitální signál DAB+. Stanice je součástí multiplexu RTI cz.

Radio 1 zároveň od dubna posluchačům nově nabízí vlastní podcasty. „Začali jsme s pořady Ešus, Odvážné palce, Reflektor a Zátiší. V budoucnu se dostane třeba na Degustaci Designu a další. Radio 1 také nabídne vlastní kanál, kde bude možné odebírat některé zajímavé rozhovory a jiné audiostopy. Podcasty Radia 1 lze snadno dohledat na platformách Apple Podcasts, Spotify nebo Google Podcasts. Zbylé hudební pořady stále dáváme na Mixcloud,“ uvedla za tým stanice Klára Vlková.

autor: lukpo
Spustit audio

Související