Radio Capital v celoplošné digitální distribuci pro Velkou Británii

4. listopad 2016

Rozhlasovou stanici Radio Capital mohou zájemci poslouchat v rámci digitální distribuce po celé Velké Británii. Na internetu je hlavní program i jeho tematické klony dostupný díky TuneIn Radio.

Součástí digitálního rozhlasové multiplexu „D1 National“ ve Velké Británii se stala konečně rozhlasová stanice Radio Capital. Provozovatel multiplexu ji zde šíří pod identifikací „Capital UK“. Stanice doplnila již v této digitální síti šířené Capital Xtra. Datový tok programu je bohužel relativně velmi nízký – pouhých 80 kbps při použitém kódování DAB/MPEG-2. Síť D1 National je vedle multiplexu BBC jednou z nejstarších – funguje již od roku 1999.

Rozhlasovou stanici Radio Capital mohou zájemci poslouchat v rámci digitální distribuce po celé Velké Británii. Zajímavostí je, že její webový stream je na oficiálních stránkách blokován (geoblokace). Stanici je ale možné i přesto u nás poslouchat, a to například prostřednictvím služby TuneIn Radio. Přehled všech internetových streamů Capital FM najdete v tomto seznamu. Pokrytí pro multiplex D1 National (Digital One National) je k dispozici na webových stránkách http://www.ukdigitalradio.com/coverage/currenttransmitters/default.asp.

autor: lukpo
Spustit audio