Radio Cymru od BBC připravuje pro posluchače doplňkový servis

18. květen 2016

Stanice plánuje svým posluchačům nabídnout novou on-line platformu „digital space“, která bude určena zejména pro mladé publikum.

Britská rozhlasová stanice Radio Cymru patřící pod BBC připravuje pro posluchače takzvaný „pop up service“ – zobrazování doplňkový informací k vysílání formou takzvaných vyskakovacích oken. Technologii, která bude dostupná v rámci digitálního rádia DAB+, si chce vysílatel otestovat v jihozápadním Walesu a na internetové platformě BBC iPlayer Radio. Kompletní přehled waleských vysílačů mohou najít zájemci zde. Tříměsíční zkušební provoz by měl začít letos na podzim.

Stanice plánuje svým posluchačům nabídnout novou on-line platformu „digital space“, která bude určena zejména pro mladé publikum a BBC na ni bude nabízet servis ve spolupráci se svými partnery. Do celého projektu bude zapojena i BBC Music App, díky níž bude možné vybrat oblíbené interprety do vysílání, a to včetně waleských umělců. Novinka byla představena při příležitosti blížícího se čtyřicátého výročí stanice. On-line je pak Radio Cymru dostupné i pro české posluchače on-line.

autor: lukpo
Spustit audio