Rádio DAB Praha slaví pět let digitální distribuce, navázalo na dlouholetou značku Regina

19. listopad 2020

Na podzim 2015 skončilo vysílání tehdejšího Českého rozhlasu Regina v analogové distribuci VKV/FM a stanice se stala čistě digitální. Od října 2019 je z ní Rádio DAB Praha. Stanice se orientuje jako moderní informační rádio s velkým podílem současných hitů.

Rozhlasová stanice Regina DAB Praha si připomíná pět let od vstupu do prostředí digitálního vysílání. V DAB+ si ji mohli poprvé posluchači naladit v listopadu 2015 a zároveň došlo k přejmenování dosavadního názvu Český rozhlas Regina na Regina DAB Praha. Analogovou frekvenci 92,6 MHz převzal okruh mluveného slova ČRo Plus. Od října 2019 pak metropolitní okruh vysílá pod označení Rádio DAB Praha. Stanice je k dispozici v multiplexu ČRo DAB+, který v současné době pokrývá přibližně 95 procent populace.

Rádio DAB Praha se za pět let působení v prostředí DAB+ vyprofilovalo v moderní dopravně informační stanici s velkým podílem současných hitů. Největší rozvoj stanice zaznamenala v posledních dvou letech, kdy byl postupně upraven celý řetězec z vysílacího studia až k posluchači, zvýšeno pokrytí signálem na téměř celou republiku a implementovány Flash News  iRozhlasu do slideshow v DAB+ vysílání i do lišty v živém YouTube streamu. Tým stanice dlouhodobě sleduje trendy na podobně orientovaných veřejnoprávních rádiích.

autor: lukpo
Spustit audio

Související