Rádio Dálnice už má v provozu téměř celou VKV síť, říká Radim Pařízek

15. leden 2018

Cílem je zajistit aktuální tok dopravních informací v co nejkratším možném termínu pro řidiče v okolí Ostravy, dálnice na Rozvadov, Hradec Králové, České Budějovice nebo brněnskou D1.

Rádio Dálnice, rozhlasový projekt Radima Pařízka, který nebyl roky realizován zejména díky soudním přím s konkurenčními subjekty, má v tuto chvíli v provozu již téměř všechny plánované VKV kmitočty. Redakci webu Digitální rádio to potvrdil minulý týden sám Pařízek. VKV síť Rádia Dálnice by měla tvořit více než čtyřicítka frekvencí, v tuto chvíli zbývá zprovoznit asi už pouze sedm z nich. U Prahy nedávno ožily kmitočty 104.2 MHz (Průhonice) a 107.2 MHz (Jesenice).

Ostravský podnikatel zopakoval, že Rádio Dálnice vnímá zejména jako službu řidičům. Má jít o projekt, který doposud na trhu chyběl. Dálnice má za běžného stavu vysílat dopravu každých patnáct minut, nicméně v případě komplikací je prý tým schopný přinést aktuální informace do jedné minuty. Dopravní hlášení doplněné o počasí má být k dispozici nejen v češtině, ale také angličtině. S dopravou chce Rádio Dálnice pracovat i v rámci dat RDS na displejích přijímačů. Pařízek neprozradil, s kým bude stanice spolupracovat při dodávání dopravního servisu. Podle jeho slov má jít o nejlepší partnery, kteří jsou v České republice k dispozici.

autor: lukpo
Spustit audio