Rádio Dálnice zprovoznilo další vysílač nedaleko Prahy

21. prosinec 2017

Postupné spouštění VKV frekvencí, které bude znamenat zprovoznění celé sítě Rádia Dálnice, potvrdil před několika týdny přímo podnikatel Radim Pařízek, který stanici vlastní.

Na jižním okraji Prahy už je možné zachytit Rádio Dálnice nejen na frekvenci 107,9 MHz, která je situována do blízkého okolí Obchodního centra Chodov, ale také na kmitočtu 107,2 MHz. Nová frekvence, respektive její vysílač, je umístěna nedaleko středočeských Průhonic. Na spuštění dalšího kmitočtu Rádia Dálnice upozornil web Oviradio. Pětadvacetiwattová frekvence aktuálně míří s anténou na Jesenici a Pražský okruh.

„Při jízdě po dálnici D1 z Prahy – Chodova autorádio přeladí z pražské frekvence 107,9 na nový kmitočet hned za exitem 2. Dosud byla v těchto místech a dále od Prahy 107,9 silně rušena stanicí ČRo Liberec. Po spuštění navazující frekvence Jažlovice 107,2, které by mohlo následovat velmi brzy, bude pokrytí dálničního rádia mezi Prahou a Vyškovem již prakticky souvislé,“ konstatuje Oviradio. Postupné spouštění dalších VKV frekvencí, které bude znamenat zprovoznění celé sítě Rádia Dálnice, potvrdil Digitálnímu rádiu před několika týdny přímo podnikatel Radim Pařízek, který rozhlasovou stanici skrze společnost Route Radio vlastní.

autor: lukpo
Spustit audio