Rádio Dechovka zprovoznilo další vysílač, komerční rádia chystají řadu nových frekvencí

23. únor 2018

Nových frekvencí se brzo dočkají posluchači v Bruntálu, Havlíčkově Brodě, Chebu, Lounech, Mostě, Náchodě, Pelhřimově, Rumburku a Trutnově.

Ve středu 21. února uvedl do provozu nový VKV vysílač Češnovice provozovatel Rádia Dechovka, společnost RadioPraha. Nová frekvence, kterou je možné naladit severozápadně od Českých Budějovic, je 95,5 MHz a její výkon 400 Wattů. Jižní Čechy jsou jedinou lokalitou, kde Rádio Dechovka operuje kromě středních vln i v pásmu VKV. Dechovka tu využívá někdejší analogovou síť dnes již nefungujícího Rádia Orlík.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém posledním zasedání vyhlásila výběrové řízení na dva nové VKV kmitočty – Mokrá (89,2 MHz/50 Wattů) a Zlín (101,2 MHz/100 Wattů). V přípravě je navíc řada dalších frekvencí. Regulátor za tímto účelem projednal se zájemci technické parametry vysílačů v Bruntálu, Havlíčkově Brodě, Chebu, Lounech, Mostě, Náchodě, Pelhřimově, Rumburku a Trutnově. Ve všech případech jde o frekvence lokálního, respektive regionálního charakteru s maximálním výkonem 200 Wattů.

autor: lukpo
Spustit audio