Rádio Devín začalo vysílat na Slovensku v DAB+

12. červenec 2016

RTVS na svém webu uvádí, že Rádio Devín je programovou službou, která dává prostor uměleckým, literárně-dramatickým i vědecky orientovaným formátům.

Slovenské Rádio Devín začalo vysílat kromě VKV vysílačů také prostřednictvím technologie DAB+, tedy pozemního digitálního rozhlasu. Web Digitální rádio na tuto skutečnost upozornil jeho čtenář Peter Takács. Podle jeho informací je Rádio Devín součástí obou rozhlasových multiplexů, které provozuje společnost Towercom, tamní obdoba Českých Radiokomunikací. Devín mohou naladit majitelé DAB+ přijímačů v Bratislavě i Košicích. Stanici byl vyhrazen datový tok 96 kbps a je tak pátým okruhem veřejnoprávního RTVS dostupným digitálně.

Rozhlas a televize Slovenska na svém webu uvádí, že Rádio Devín je programovou službou, která dává prostor uměleckým, literárně-dramatickým i vědecky orientovaným rozhlasovým formátům. Ve vysílání mohou posluchači objevit také hudební žánry nekomerčního typu. Rádio Devín dává prostor klasické hudbě, jazzu, alternativě, art rocku, folku, šansonu a experimentální hudbě. Z okruhů Českého rozhlasu je tento program nejblíže Vltavě. Devín vysílá digitálně také na satelitu, v kabelových sítích a je dostupný i na internetu.

autor: lukpo
Spustit audio