Rádio Junior pokřtilo knížku podle Hajaji

30. říjen 2019

V úterý 22. října proběhl v Galerii Vinohradská 12 křest dětské knížky Cesta z Ošemetna na motivy stejnojmenného Hajaji z pera Tomáše Končinského. Během besedy si děti popovídaly s autorem a kmotrou knížky, zpěvačkou Žofií Dařbujánovou. Součástí křtu byla také exkurze do studia Rádia Junior.

Rádio Junior hostilo v úterý 22. října slavnostní křest zbrusu nové knížky Cesta z Ošemetna spisovatele Tomáše Končinského podle stejnojmenného pohádkového seriálu skřítka Hajaji, která vyšla v edici Hajaja vypravuje u vydavatelství Albatros. Součástí publikace je také audio CD s původním pohádkovým seriálem, který čte Zuzana Slavíková. Čestnými hosty byli samozřejmě sám autor a také kmotra knihy, zpěvačka Žofie Dařbujánová z kapely Mydy Rabycad.

Před samotným křtem se skupina dětí spolu s paní učitelkou podívala také do studia Rádia Junior, kde si malí návštěvníci vyzkoušeli práci s mikrofonem. V Galerii se pak slova ujal moderátor Rádia Junior Jakub Voříšek, který spolu s dětmi nejprve vyzpovídal pana spisovatele a kmotru s pohádkovým příjmením. O dotazy z publika ani vtipné hlášky nebyla nouze, dozvěděl se například, proč může být pohádkový vodník červený, ale také vyšlo najevo, že děti samy knížky nejen rády čtou, ale i píšou a ilustrují.

Slavnostní křest byl velkolepý, limonáda tekla proudem a nechyběla ani pořádná zdravice, kterou si děti střihly spolu s kmotrou Žofií. Jako památku si děti odnesly krom nevšedního zážitku také podepsané knížky.

Spustit audio

Související