Rádio Junior povede dál Tomáš Vacek, byl potvrzen coby jeho šéfredaktor

29. srpen 2018

Vacek je autorem úspěšného seriálu Ve škole i po škole s Vendou a Fráňou. Věnuje se divadlu i literatuře, ve volném čase tráví rád čas se svými dcerami a také na horách.

Novým šéfredaktorem Rádia Junior, dětské digitální stanice Českého rozhlasu, se od 1. října stane Tomáš Vacek. Vyplynulo to z dnešního zasedání rady veřejnoprávního média, informaci na sociální síti Twitter potvrdil tiskový mluvčí Jiří Hošna. Vacek působí v Českém rozhlasu již od roku 2005, v lednu letošního roku byl pověřen vedením digitální stanice pro nejmladší posluchače. Vacek moderuje také Noční mikroforum.

Jak Hošna upozornil na Twitteru, Tomáš Vacek se dětské tvorbě věnuje dlouhodobě. Je mimo jiné autorem úspěšného seriálu Ve škole i po škole s Vendou a Fráňou.  „Kromě rádia mě baví divadlo a literatura, nejradši ale trávím čas se svými dvěma dcerami. Je mi dobře na horách, a to v kterémkoliv ročním období, konkrétně ve Velké Úpě v Krkonoších, a proto se tam s přáteli (a dnes již také se všemi našimi dětmi) znovu a znovu vracím,“ prozradil na webu Rozhlasu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související