Radio Krakow spustilo v DAB+ digitální odnož věnovanou kultuře v regionu

22. únor 2022

Kulturní okruh na digitální platformě DAB+ má po Radiu Wroclaw už také studio v Krakově. Stanici je možné v tuto chvíli naladit z vysílače Szczawnica - Góra Prehyba na kanálu 10B, podle informací z webu programu se však počítá s rozšířením i do samotného Krakowa.

„Radio Kraków Kultura je digitální tematický kanál Radia Kraków, zahájilo vysílání na začátku roku 2022. Nová hudební a publicistická stanice je nabídkou pro posluchače se zájmem o kulturu a kulturní život Krakova a Malopolska. Obsahem programu jsou mimo jiné pořady uvádějící literatura, výtvarné umění, divadlo a tanec, stejně jako muzikál a film,“ uvádí na svém webu veřejnoprávní Polský rozhlas.

Významný prostor ve vysílání stanice mají dostat zábavné formáty, ty zaberou 50 procent programu. 12 procent schématu je vyhrazeno pro publicistiku, 10 procent samotné kultuře, po pěti procentech pak informace a vzdělávání. 18 procent vysílání si rezervují ostatní typy pořadů. Kromě multiplexu operátora DABCOM je možné tuto stanici naladit také na webu Radia Krakow, přes mobilní aplikace nebo ve službě myTuner.

autor: lukpo
Spustit audio

Související