Radio Melody rozšířilo díky DAB+ pokrytí téměř na celý východ Švýcarska

25. duben 2016

Součástí multiplexu jsou v tuto chvíli kromě Radia Melody také stanice SRF 1, Radio L, Radio Zuerisee, SMC Roadshow a Freundes-Dienst.

Rozhlasovou stanici Radio Melody je možné zachytit díky technologii DAB+ nově téměř po celém východním Švýcarsku (oblast Ostschweiz). Program je k dispozici v multiplexu „SMC D03 O-CH“ fungujícím na kanálech 9B a 9D. Jedná se konkrétně o oblasti St. Gallen, Appenzell a část Thurgau. Zájemci si mohli doposud Radio Melody naladit v těchto částech Švýcarska pouze díky kabelovým rozvodům. Na rozdíl od tohoto způsobu distribuce je ale příjem DAB+ rádia zcela bezplatný. Stanice vysílá s datovým tokem 64 kbps se zvukem HE-AAC, verze 1.

Součástí zmíněného multiplexu jsou v tuto chvíli kromě Radia Melody také stanice SRF 1 (veřejnoprávní rozhlas), Radio L, Radio Zuerisee, SMC Roadshow a Freundes-Dienst. Nejsilnějším vysílačem z celé sítě, který funguje na devátém kanálu, je lokalita Valzeina/Mittagplatte. Zde je použit výkon necelých šest kilowattů. Provozovatel stanice slibuje bohatší programovou nabídku oproti FM distribuci a bezproblémový příjem po celém východě Švýcarska. Majitelé přijímačů s velkými displeji se mohou těšit také na doplňkové informace v podobě slideshow.

autor: lukpo
Spustit audio