Rádio Proglas oslaví 25 let od zahájení vysílání, stěhuje se do nového sídla

29. září 2020

„Čeká na nás prosluněná dvojnásobná plocha, kterou chceme upravit podle parametrů „rádia 21. století“,“ uvedl v rozmluvě k posluchačům katolický kněz a zakladatel Rádia Proglas Martin Holík.

Křesťanská rozhlasová stanice Rádio Proglas stěhuje svou brněnskou centrálu s Barvičovy do Olomoucké ulice. Tematický program určený věřícím o tom informuje ve svém pravidelném bulletinu. Stane se tak shodou okolností pří příležitosti 25 let od zahájení vysílání. Proglas si bylo možné poprvé naladit 8. prosince 1995. Kromě VKV vysílačů využívá stanice datovou kapacitu také v multiplexech operátorů RTI cz a Teleko digital. Do konce roku 2021 je držitelem celoplošné digitální licence.

„Čeká na nás prosluněná dvojnásobná plocha, kterou chceme upravit podle parametrů „rádia 21. století“,“ uvedl v rozmluvě k posluchačům katolický kněz a zakladatel Rádia Proglas Martin Holík. Náklady odhalil provozovatel neziskové stanice na 11 milionů korun. „Až doposud jsme pracovali do jisté míry v provizorních podmínkách. V nových prostorách vám chceme poskytnout postupně také nové služby,“ přiblížil Holík. K vybudování „nového Proglasu“ byl zřízen i speciální účet.

autor: lukpo
Spustit audio

Související