Radio Regenbogen chce spustit v digitálu svůj druhý program

6. září 2016

Mezi stěžejní vysílače rozhlasového multiplexu fungujícího na kanálu 11B v současné době patří Heidelberg/Königstuhl a Stuttgart-Degerloch – oba s výkonem 10 kW.

Nedávno spuštěná rozhlasová stanice Radio Regenbogen 2, která na VKV kmitočtech nahradila taneční program sunshine live, plánuje vyslat také prostřednictvím pozemní digitální distribuce DAB+. Vyplývá to z informací, jež zveřejnil web Radio Woche. Regenbogen 2 je jedním z několika kandidátů pro volnou kapacitu v multiplexu „DRS BW“ v Bádensku-Württenbersku. O kapacitu se zajímají i další rozhlasový hráči – Radio Teddy a ERF Pop.

Mezi stěžejní vysílače rozhlasového multiplexu fungujícího na kanálu 11B v současné době patří Heidelberg/Königstuhl a Stuttgart-Degerloch – oba s výkonem 10 kW a vertikální polarizací. V plánu je ještě podle webu ukwtv.de expanze do lokality Feldberg (Schwarzwald). Mezi nejznámější rozhlasové stanice, které kapacitu v této digitální síti využívají, patří egoFM, Radio 7 a bigFM WorldBeats. Právě z této sítě začátkem září do celoplošné digitální distribuce expandovalo Schwarzwaldradio.

autor: lukpo
Spustit audio