Rádio Retro nasadilo nový obsah, loučení s hvězdami vystřídaly „sedmičky“

1. březen 2017

Stanici mohou naladit zájemci v multiplexu DAB Praha, v sítích operátorů RTI cz a Teleko, v dalších distribučních kanálech a pochopitelně i na internetu.

Rádio Retro, digitální stanice Českého rozhlasu věnovaná archivním pořadům a záznamům veřejnoprávního média, má od 1. března, tedy od dnešního dne, opět nový obsah. Programové zaměření „loučení s hvězdami“, které bylo historicky prvním hudebním blokem na tomto programu, nahradil opět tradiční formát mluveného slova. Jeho společným jmenovatelem je nyní číslice sedm. Zaměření stanice je tentokrát průřezem prakticky celým 20. stoletím.

Ve vysílání Rádia Retra najdou posluchači skutečné perly. Schody času zmapují roky 1907, 1917, 1927 a 1937. Zájemci budou moci slyšet například archivní záznamy hokejového MS z roku 1947 nebo ze stejného období projev Jana Masakyka „O slovanství a Slovanech“. Z roku 1947 pochází například i projev Edvarda Beneše k deseti letům od smrti TGM a záznam R. A. Dvorského s orchestrem. Z novějších záznamu archivu Českého rozhlasu se na Rádiu Retro objeví například československý den na Expo 1967, 33 otázek pro Václava Havla nebo Zpívá a hovoří Waldemar Matuška. Program Rádia Retro je k dispozici zde.

autor: lukpo
Spustit audio