Rádio Retro ukončilo vysílání se sedmičkami, chystá se prázdninový program

10. duben 2017

Majitelé digitálních přijímačů se mohou těšit na archivní záznamy věnované vlastivědě, cestopisům i populárně-vědeckým formátům.

Digitální stream Českého rozhlasu Rádio Retro ukončil vysílání ve své stávající podobě. Do neděle 9. dubna zde mohli zájemci naladit archivní materiály, které se vztahují k rokům se sedmičkou na konci – například 1937, 1947, 1957 a podobně. V současné době je na Rádiu Retro vysílána pouze promo smyčka, která posluchače odkazuje na webové stránky Českého rozhlasu, případně zvukový on-line archiv iRadio.

Rádio Retro ale již v tuto chvíli chystá pro zájemce o historii obsah nový. Majitelé digitálních přijímačů se mohou těšit na archivní záznamy věnované vlastivědě, cestopisům i populárně-vědeckým formátům. Nový obsah bude na Rádio Retro nasazen v souvislosti s blížícími se dovolenými, a proto bude označen jako „Letní Retro“. Stanici je možné naladit v multiplexu DAB Praha z Žižkovského vysílače (kanál 12C), v digitálních sítích operátorů Teleko a RTI cz, případně u vybraných kabelových a IPTV operátorů. V souvislosti s přerušením klasického vysílání byl upraven datový tok u Teleka dočasně na 24 kbps.

autor: lukpo
Spustit audio