Radio Schwabmünchen získalo licenci pro DAB+ v Bavorsku

2. srpen 2018

Stanice bude součástí rozhlasového multiplexu, který je při zlepšených podmínkách zachytitelný i na omezeném území Čech.

Bavorský regulátor BLM udělil v polovině července digitální licenci rozhlasové stanici Radio Schwabmünchen pro distribuci prostřednictvím technologie DAB+. Program bude součástí multiplexu fungujícího na kanálu 9C. Jedná se konkrétně o digitální terestrickou síť Augsburg, která operuje kromě tohoto města nově od 27. června také ze stanoviště Hühnerberg. Při zlepšených podmínkách je možné tento multiplex přijímat i na omezeném území Čech.

Stanici byl v multiplexu vyhrazen datový tok 80 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1 a datovou ochranou EEP 3A. Licence je udělena do 1. srpna 2028, tedy na období deseti let. DAB+ multiplex Augsburg doznal v uplynulých dnech významných změn, portál Digitální rádio o nich bude své čtenáře informovat. On-line prezentace rozhlasové stanice, jejíž licence byla udělena v polovině července, je k dispozici na webu https://www.radio-schwabmuenchen.de/.

autor: lukpo
Spustit audio

Související