Radio Wave dosáhlo na sociální síti Facebook padesáti tisíc fanoušků

30. srpen 2019

Aktuálně je na Facebooku Radia Wave 50.140 lidí, což je ještě o necelé dvě desítky tisíc více, než je jeho pravidelná týdenní poslechovost. Digitální stanici Českého rozhlasu můžete poslouchat například v multiplexu ČRo DAB+.

Radio Wave, nejúspěšnější digitální stanice Českého rozhlasu, se těší oblibě nejen v klasickém rozhlasovém éteru, ale i na sociálních sítích. Okruh orientovaný zejména na mladě smýšlející posluchače dosáhl na Facebooku v uplynulých dvou týdnech hranice padesáti tisíc fanoušků. Stanice o tom informovala v jednom ze svých statusů. Aktuálně je na Facebooku Radia Wave 50.140 lidí, což je ještě o necelé dvě desítky tisíc více, než je jeho pravidelná týdenní poslechovost.

Šéfredaktorkou stanice je Iva Jonášová, která v posledních letech stála za řadou významných změnou, kterou Radio Wave prošlo. Jednalo se například o otevření proskleného studia na rohu pražských ulic Vinohradská a Balbínova, vstupu do prostředí hybridního vysílání HbbTV nebo úspěšným spuštěním pořadů pro internetové prostředí (podcastů). Radio Wave je součástí multiplexu ČRo DAB+, který v současné době pokrývá přibližně šedesát procent populace.

autor: lukpo
Spustit audio

Související