Radio Wave nově zobrazuje slideshow umělců, doplnilo další dvě stanice Českého rozhlasu

8. prosinec 2022

Zobrazování právě hraných skladeb ve formě slideshow je standardní funkcí, kterou nabízí svých posluchačům několik domácích a celá řada zahraničních stanic. Tuto funkcionalitu nabízel svým posluchačům Český rozhlas doposud na okruzích Rádio DAB Praha a ČRo Jazz. Nově je k dispozici i na Radiu Wave, programu pro mladě smýšlející posluchače.

Slideshow právě hraného interpreta obsahuje vždy přebal daného singlu, případně obrázek interpreta. Český rozhlas vysílá slideshow ve formě fotky pouze tehdy, má-li ho k dispozici. V případě, že by fotka nebo obrázek chyběl, je nasazeno jako náhradní řešení v podobě barevného podkladu stanice a název právě hraného interpreta/skupiny a samotného pojmenování singlu, podobně je tomu i u stanic Radio DAB Praha a Jazz.

Doplňkové obrázky jsou součástí datového toku rozhlasového multiplexu. Výhodou je, že posluchač nepotřebuje mít vůbec DAB+ přijímač připojený k internetu. Stačí mu pouze rádio, které funkci slideshow podporuje. Tato funkcionalita má pochopitelně omezenou datovou velikost, v rámci této technologie tedy proto není možné přenášet například video. Český rozhlas vysílá ve slideshow i další doplňkový servis.

autor: lukpo
Spustit audio

Související