Radiožurnál – olympijský speciál u posluchačů boduje, ukazují statistiky

16. únor 2018

Stanice nabízí nejen vysílání samotné stanice, ale také multimediální obsah. K dispozici je v multiplexu ČRo DAB+ a on-line přehrávači Českého rozhlasu.

Průměrná poslechovost Radiožurnálu – olympijského speciálu se v prvních dnech olympiády z Pchjongčchangu pohybovala na internetu v rozmezí od patnácti do pětadvaceti tisíc posluchačů. Ukazují to statistiky, které mají k dispozici Nová média Českého rozhlasu. Průměrná doba poslechu speciální digitální stanice veřejnoprávního média je sedm minut. Čeští hokejisté přitom odehráli zatím jediný zápas, zájem o vysílání tak bez pochyby ještě naroste.

Zatím nejúspěšnějším přímým přenosem digitální stanice byl dnešní závod rychlobruslařky Martiny Sáblíkové, které nakonec v Pchjongčchangu získala stříbrnou medaili. Tato sportovní disciplína zaznamenala 4.800 souběžných posluchačů.

Radiožurnál – olympijský speciál nabízí nejen vysílání samotné stanice, ale také multimediální obsah. V rámci multiplexu ČRo DAB+ a v on-line přehrávači Českého rozhlasu jsou k dispozici doplňkové informace formou slideshow. Zájemci tu mohou najít v době od jedné hodiny noční do 15.00 obrázky z nesledovaných disciplín a jejich sportovců a pochopitelně i novinky ze sledovaných disciplín. Od patnácté do osmnácté hodiny přinášíme fotky z aktuálního nebo minulého olympijského dne, shrnutí medailí a aktualit. Poslední fází, která běží od 18.00 do 1.00 jsou popisky a vizuály archivních pořadů, fotky z aktuálního i předchozího dne.

autor: lukpo
Spustit audio