Rakouská obdoba Českých Radiokomunikací je připravena podpořit rozvoj DAB+

10. březen 2017

„ORS je připravena splnit všechny technické a konstrukční požadavky pro rychlé a účinné rozšiřování sítí,“ uvedl operátor.

Telekomunikační operátor ORS, rakouská obdoba Českých Radiokomunikací, je připravena aktivně se podílet na zavádění digitálního rozhlasového vysílání ORS. Firma to uvedla v oficiálním sdělení pro média, které publikovala včera. Při této příležitosti operátor spustil také kategorii DAB+ na svém webu, která se přechodu na digitální rádio věnuje. ORS uvádí, že jako významná telekomunikační firma má všechny předpoklady pro hladký přechod na tuto technologii.

„ORS je připravena splnit všechny technické a konstrukční požadavky pro rychlé a účinné rozšiřování sítí,“ uvedl operátor. Na uzavírání dohod týkajících se vstupu do rozhlasových multiplexů je firma připravena od června letošního roku. ORS je dceřinou společností veřejnoprávního rozhlasu a televize ORF, který se však na procesu digitalizace analogového vysílání odmítá podílet. ORF je jako médium ve stavu, kdy mu stávající situace vyhovuje a má dominantní postavení na trhu. ORS byla vytvořena v roce 2005 za účelem poskytování vysílacích služeb všeho druhu (televizní, rozhlasový i satelitní signál).

autor: lukpo
Spustit audio