Rakouská ORF pustila své stanice Ö3 a FM4 pod červené tlačítko, potřebujete ale vyšší verzi HbbTV

12. duben 2022

Rozhlasové stanice Ö3 a FM4 patřící pod rakouskou veřejnoprávní instituci ORF jsou od pondělí 11. dubna oficiálně dostupné přes platformu HbbTV, tedy tzv. virtuální červené tlačítko. Vizuální portály je možné otevřít ale pouze s novější verzí této technologie, jinak se dané položky vůbec nezobrazí.

Čtěte také

Multimediální HbbTV portál „ORF Smart“ nyní nabízí nově živé přenosy a komplexní informace o programu a seznamy skladeb z rozhlasových stanic Ö3 (včetně studiové kamery a aktuálních zpráv a dopravních informací) a FM4. K dispozici je i živé a obsah na vyžádání online platformy myfidelio zaměřené na klasickou hudbu. Diváci, kteří přistoupí do portálu přes HbbTV se starší verzí této technologie, dané položky neuvidí.

V portálu „ORF Smart“ již diváci měli přístup ke zprávám z news.ORF.at a sport.ORF.at, multimediálním informacím o počasí/mapách/kamerách/satelitním fotografiím, televizní knihovně ORF (včetně restartu funkce pro vybrané programy), videotéce Flimmit, živému vysílání rozhlasové stanice Ö1 (u vybraných inscenací také s Dolby Digital 5.1) a ORF teletextu. ORF tak rozšiřuje svůj portál o další očekávané multimediální služby.

Ingrid Thurnherová, ředitelka veřejnoprávního rozhlasu ORF, tento krok okomentovala: „Chceme našim posluchačům nabídnout konzumaci obsahu vhodnou pro současnou dobu a ideální uživatelskou zkušenost. Je proto nezbytné zajistit, aby byl náš obsah dostupný co nejvíce způsoby.“ Stejný servis nabízí svým posluchačům na platformě HbbTV i Český rozhlas. Pod červeným tlačítkem nabízí mj. i přístup ke svému audioportálu mujRozhlas.

autor: lukpo
Spustit audio

Související