Rakouská ORF TVthek dostupná i z Česka nabídne obsah v HD a chystá další novinky

29. březen 2016

Pořady jsou v ORF TVthek dostupné obecně po dobu sedmi dní. Rakouská veřejnoprávní televize prozatím nepočítá, že by na tomto období něco měnila.

ORF TVthek, videotéka rakouské veřejnoprávní televize ORF, která je s některými pořady dostupná i v České republice, začne nabízet vybrané pořady ve vysokém rozlišení. Takový je plán, jenž v rozhovoru pro web Werberplanung.at nastínil šéf Oddělení on-line a nových médií ORF Thomas Prantner. ORF TVthek představí i sekci MyTVthek, v niž si budou moci návštěvníci obsah personalizovat a lépe si ho přizpůsobit vlastním potřebám. Zajímavé budou novinky související zejména s letošním MS ve fotbale nebo olympiádou v Riu.

Pořady jsou v ORF TVthek dostupné obecně po dobu sedmi dní. Rakouská veřejnoprávní televize prozatím nepočítá, že by na tomto období něco měnila. Poptávka po přehrávání starších pořadů je podle Prantnera malá. Videotéka ORF je v současné době dostupná v České republice nejsnadněji prostřednictvím hybridního vysílání na kanálech rakouské veřejnoprávní televize s vysokým rozlišením (HDTV), tedy například stanicích ORF eins HD a ORF 2 HD. Ty jsou šířeny prostřednictvím satelitu Astra, pozice 19,2 stupně východně. Dále je HbbTV k dispozici i v rámci placené pozemní služby simpliTV.

autor: lukpo
Spustit audio