Rakouská placená pozemní televize simpliTV překlopila všechny programy RTL do HD

7. listopad 2022

Programy německé mediální skupiny RTL je možné přijímat v sousedním Rakousku s přirozenými přesahy do Česka ve vysokém rozlišení obrazu. Stanice jsou kódované a pro jejich sledování je tak nutný dekódovací modul nebo oficiální přijímač služby simpliTV. Do HD rozlišení přešly ve druhé polovině září nově i stanice RTLup, NITRO a Super RTL.

Televizní kanály šířené v rakouských celoplošných pozemních multiplexech jsou až na některé výjimky kódované. Platí to dokonce i pro veřejnoprávní televizi ORF, která takto omezuje přístup ke svým HD verzím. Ty je možné přijímat sice bez měsíčního poplatku, ale zato pouze s oficiálním dekódovacím modulem nebo set-top box služby simpliTV. Nabídku pak doplňují komerční kanály Servus TV, Puls 4, Puls 24 nebo RTL Deutschland.

Právě mediální skupina RTL nyní překlopila v simpliTV své tři tematické kanály do HD rozlišení. Jedná se konkrétně o RTLup, NITRO a Super RTL. „Ať už jde o dokumenty, soudní programy nebo herní pořady na RTLup, sitcomy a celovečerní filmy na NITRO nebo pořady pro děti a mládež na kanálu SUPER RTL – televizní diváci očekávají televizi s vysokým rozlišením s rozmanitým programovým výběrem,“ vysvětlil provozovatel služby simpliTV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související