Regina DAB Praha testuje nové nastavení modulačního procesoru

16. leden 2019

Podle šéfa programu Karla Zajíce se zapracovalo na výškách, středních tónech i basech. Výsledný zvuk má působit příjemněji.

Regina DAB Praha, digitální hitová stanice Českého rozhlasu určená svým zpravodajstvím primárně pro oblast hlavního města, začala testovat nové nastavení modulačního procesu. Portálu Digitální rádio to potvrdil Karel Zajíc, vedoucí programu tohoto regionálního okruhu. Podle Zajíce došlo k zostření výšek, zapracovalo se i na středních tónech, došlo ke snížení stereo efektu a naopak byl přidán Bass On Voice. „Výsledný zvuk by tak měl být měkcí a líbivější,“ říká programový šéf Reginy. 

Nové nastavení modulačního procesoru je prozatím ve zkušebním režimu. Tento stav by měl trvat přibližně jeden měsíc. Pokud se toto nastavení osvědčí u posluchačů, může případně přejít do ostrého režimu. Regina DAB Praha je stejně jako další stanice Českého rozhlasu dostupná v multiplexu ČRo DAB+, takže si ji mohou naladit kromě hlavního města například i posluchači v severních a východních Čechách, nebo na Vysočině. Signál digitální sítě pokrývá v tuto chvíli již šedesát procent populace.

autor: lukpo
Spustit audio

Související