Regionální televize Plzeňská 1 se změní na Plzeň TV

26. srpen 2016

Kromě DVB-T v Plzni vysílá lokální televize také na sdílené programové pozici s Regionálnítelevizí CZ na satelitu Astra 3B.

Západočeskou regionální stanici Plzeňská 1 čekají změny. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) souhlasila na svém posledním zasedání, které se konalo tento týden, s přejmenováním tohoto kanálu na Plzeň TV. Vysílací rada o tom informovala prostřednictvím svého zápisu. Změna byla povolena společnosti Mediapoint Consulting, jež stanici Plzeňská 1 provozuje. Za ní stojí jako jednatelé Zbyněk Chmelík a Radek Novák. Chmelík je zároveň i jedním ze společníků.

Kromě DVB-T v Plzni vysílá lokální televize také na sdílené programové pozici s Regionálnítelevizí CZ. Díky tomu je ji možné sledovat na satelitu Astra 3B nekódovaně v řadě zemí Evropy. Stanice uvádí, že každý den přináší aktuální zprávy z Plzně a okolí, a také zajímavé publicistické a zábavné pořady. Připravuje například publicistický formát Marcely Durasové Pod lupou s Marcelou, magazín o plzeňské kulturní scéně Kulturní magazín, seriál Richarda Langera o plzeňských zajímavostech Vychloubání s Richardem čï talkshow redaktorky Alex Hrdinové Pár minut s Alex. Moderátor Míra Hejda připravuje každý týden netradiční talkshow Limuzína s Mírou Hejdou, kterou vysílá i Óčko Gold.

autor: lukpo
Spustit audio