Regionální televize rtm plus dostala zelenou pro svou ústeckou mutaci

26. říjen 2018

Stanice v současné době vysílání zpravodajství z Ústeckého i Libereckého kraje na jedné programové pozici, do konce roku by se tato situace měla změnit.

Regionální televize rtm plus může spustit svou samostatnou verzi pro Ústecký kraj. Doposud je toto zpravodajství šířeno na jedné programové pozici s informacemi pro diváky zejména na Liberecku. O udělení licence pro terestrickou licenci stanici rtm plus Ústecko rozhodla na svém posledním zasedání Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Vysílání nového kanálu má být zahájeno ještě do konce letošního roku.

Po technické stránce bude dělení na dvě verze probíhat tak, že vysílače multiplexu 4 v Ústeckém kraji budou vysílat jednu a stanoviště téže terestrické sítě na Liberecku druhou verzi. Stejná situace by měla být i u kabelových a IPTV operátorů. Zajímavé bude sledovat, jak se s touto skutečností popasují některé telekomunikační firmy za hranicemi regionu. Stanici rtm plus má v nabídce například společnost UPC nebo on-line platforma SledováníTV.cz.

autor: lukpo
Spustit audio