Řetězec Datart vsadil při prodeji DAB rádií na spolupráci s německým výrobcem

11. březen 2016

Web Digitální rádio průběžně seznamuje s novinkami u všech výrobců DAB přijímačů, kteří jsou s redakcí ochotni spolupracovat.

Jeden z největších řetězců s elektronikou v České republice, společnost Datart International, vsadil při prodeji přijímačů pro pozemní digitální rozhlas DAB+ na německého výrobce TechniSat. Aktuální novinkou v nabídce je Technisat DigitRadio 450. Přijímač disponuje stereo reproduktory, vestavěnou Wi-fi a dalšími síťovými funkcemi. Kromě možnosti příjmu DAB rozhlasu ve III. pásmu je k dispozici pochopitelně i FM rozsah. Pomocí vestavěného bezdrátového připojení rádio zajistí přístup k internetovým rozhlasovým stanicím, ale také přehrávání audia z PC, chytrých telefonů nebo NAS disků připojených do v domácí sítě (UPnP). Navíc můžete připojit další zařízení i přes Bluetooth a díky aplikaci Audio Streaming App bezdrátově přehrávat i digitální audio streamy z mobilních zařízení a i rádio jimi ovládat.

Další novinkou je obdobný model ze stejné řady rádia TechniSat DigitRadio 400. K dispozici je v prodeji v bílém provedení doplněné dřevěnými prvky. Nejprodávanějším přijímačem je podle obchodního řetězce s elektronikou aktuálně TechniSat DigitRadio 300. S tímto rádiem si můžete naladit jak digitální, tak analogové FM vysílání. Rádio nabízí čtyřřádkový podsvícený LCD displej, zobrazování názvů stanic a další informace jako název skladby a interpreta. Do paměti můžete uložit 24 oblíbených stanic (12 digitálních a 12 FM). K dispozici je možnost nastavení dvou budíků, stejně tak i funkce uspávání – rádio se po nastavené automaticky vypne.

Výjimku udělal Datart v případě značky u přijímače Philips AE5020. Ten disponuje jak analogovým FM tunerem, tak DAB digitálním tunerem. Přijímač zaujme především ty zájemce, kteří si pořizují produkty v retro provedení. Nepřehlédnutelný je velký podsvícený LCD displej. Zobrazuje nejen stanici, hodiny, ale také stav baterií. Napájení je zajištěno buď čtyřmi monočlánkovými bateriemi typu C či napájecím adaptérem. Základním a zároveň i nejlevnějším modelem pro seznámení s DAB rádiem je TechniSat DigitRadio 210. Přenosné rádio je vhodné pro domácí i cestovní využití. Můžete s ním přijímat DAB+, DAB a VKV. Uložit si můžete až 16 oblíbených DAB+ nebo VKV kanálů.

Web Digitální rádio seznamuje se všemi novinkami na našem trhu a neupřednostňuje žádného výrobce. Veškeré informace (nejen) o DAB rádiu lze najít v záložce Digital.

autor: lukpo
Spustit audio