Retro Music Television nabídne od podzimu několik novinek, stranou nezůstane ani HbbTV

4. září 2018

Jednotlivé hybridní aplikace, které v současné době provozovatel stanice nabízí, by se měly objevit konečně v menu. Stanice hraje i některé novější videoklipy vzniklé po roce 2010.

Hudební stanice Retro Music Television, která je k dispozici v řadě distribučních platforem včetně pozemního vysílání, si od září připravila pro své diváky několik novinek. Tematický kanál nabízí nově možnost ovlivnění pořadu reproduktor prostřednictvím technologie HbbTV. Každý divák, který má přijímač s podporou tohoto standardu, může odeslat sestavený playlist prostřednictvím speciální aplikace. Její náhled najdete níže.

HbbTV aplikace Retra se prozatím zobrazují pouze jednotlivě v rámci různých variant virtuálních červených tlačítek přímo na televizní obrazovce. To by se však v blízké době mělo změnit. Společnost Hybrid už pro hudební kanál připravuje menu, do něhož umístí veškeré funkce HbbTV. Aktuálně se jedná o televizní program a hořící krb. Provozovatel stanice zvažuje možnost, že do budoucna by zprovoznil přes HbbTV karaoke aplikaci.

Novinek doznal i samotný program stanice. Ve vysílání se objevily pozitivní citáty, které pocházejí nejen od hudebníků, ale osobností obecně. Textové informace, jež doposud doprovázely ve formě grafiky pouze starší videoklipy, jsou nyní dostupné i u těch širokoúhlých. Stanice ve vysílání hraje i vybrané písničky, které vznikly po roce 2010. Další novinkou je úprava staniční grafiky, jež získala jasnější barvy. Změn dozná také mobilní aplikace.

HbbTV aplikace Retro Music TV k pořadu Reproduktor.
autor: lukpo
Spustit audio

Související