Retro Music Television s programovým průvodcem v DVB-T Českých Radiokomunikací

6. duben 2018

Operátor ve svém multiplexu aktivuje také hybridní vysílání, které divákům přinese například přehled pořadů ve formě grafiky, hořící krb, a později i další funkce.

Hudební stanice Retro Music Television začala vysílat v Regionální síti 12 Českých Radiokomunikací s takzvaným elektronickým programovým průvodcem (EPG). Divák se tak dozví, které pořady kanál pro diváky chystá, a to jak formou samotného názvu, tak i podrobnějších anotací. Součástí Retro Music TV prozatím není hybridní vysílání, i když příznak HbbTV je již aktivní. Stav platí pro Prahu, program je také součástí Regionálních sítí 8 a 20.

Na území hlavního města je hudební stanice zařazena do multiplexu, ve kterém jsou dlouhodobě k dispozici kanály Prima a Prima Cool, v minulosti zde vysílalo také Óčko Expres ve vysokém a následně standardním rozlišení. Později byl program přesunut do Regionální sítě 8, což umožnilo také expanzi do dalších českých měst. Retro Music Television je šířena s kódováním MPEG-2, takže program mohou sledovat i majitelé prvních DVB-T přijímačů. Regionální síť 12 je alternativou pro hudební televizi kvůli obsazenému multiplexu RS8.

autor: lukpo
Spustit audio