Retro Music TV plánuje v následujících letech nadále vysílat v DVB-T2, kabelových sítích i na satelitu

23. říjen 2020

Hudební televize doposud vysílala na základě jediné televizní licence a v ostatních platformách byla šířena jako převzaté vysílání. Od regulátora chce nyní získat samostatné oprávnění pro všechny digitální platformy.

Hudební stanice Retro Music TV plánuje i v následujících letech šířit svůj signál prostřednictvím všech distribučních platforem. Stávající licence pro distribuci vysílání prostřednictvím družice vyprší společnosti Hudební televize 3. března 2022, provozovatel však už požádal regulátora o vydání nového oprávnění, tentokrát však nepůjde o jednu, ale rovnou tři licence. Firma provozující Retro Music TV doposud šířila signál v dalších platformách jako vysílání převzaté.

Retro Music TV svou budoucnost v pozemním vysílání spojila se společností Digital Broadcasting provozující DVB-T2 multiplex 24. V minulosti šlo mj. o regionální DVB-T sítě konkurenčních Českých Radiokomunikací. Kromě terestrické licence žádá společnost Hudební televize také o vydání oprávnění pro šíření v kabelových sítích a na satelitu. Regulátor žádosti obdržel již 9. října, doposud se však jimi nezabýval. Nejbližší termín zasedání vysílací rady bude nejdříve 12. listopadu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související