Rozhlasová rodina Deutschlandradio: Jsme připraveni opustit VKV

31. říjen 2016

Deutschlanradio zahájí postupný odchod z analogového vysílání pouze tehdy, když bude mít garantováno, že kmitočty, které opustila, nebudou přiděleny již nikomu jinému.

Rozhlasová rodina Deutschlandradio, kterou tvoří mimo jiné stanice Deutschlandfunk a Deutschlandradio Kultur, je připravena začít opouštět vysílání v pásmu VKV a nadále posilovat roli DAB rádia. Musí k tomu ale mít vytvořeny dostatečné podmínky. S odvoláním na odbornou konferenci Medientage München o tom informoval web Satellifax.de. Stanice má podle svého šéfa Williho Steula již připraveny plán na opouštění pásma VKV/FM.

Deutschlanradio však zahájí postupný odchod z analogového vysílání pouze tehdy, když bude mít garantováno, že kmitočty, které opustila, nebudou přiděleny již nikomu jinému, respektive některému z konkurenčních subjektů. Plán na opuštění VKV pásma by chtěla rozhlasová rodina představit v následujících měsících. Deutschlanradio patří k velkému propagátorovi DAB rádia v Německu. V rámci této technologie provozuje stanice Deutschlandfunk, Deutschlandradio Kultur, Deutschlandradio Wissen a Dokument und Debatten.

autor: lukpo
Spustit audio