Rozhlasová skupina Energy očekává v Německu růst poslechovosti díky DAB+

11. duben 2019

Aktuálně ladí stanice Energy u našich západních sousedů 215 tisíc lidí. Jde však pouze o součet klasických distribučních cest.

Německá rozhlasová skupina Energy přivítala aktuální výsledky Mediální analýzy rádiového trhu, který ji v rámci klasických distribučních cest přiřkl 215 tisíc posluchačů. Jedná se o součet publika v Hamburku, Berlíně, Norimberku, Mnichově a Stuttgartu. „Je to uspokojivý výsledek a potvrzení naší stabilní pozice na trhu. Za vším pochopitelně stojí skvělá práce celého týmu, kterému bych chtěl velmi poděkovat,“ uvedl v oficiálním prohlášení mimo jiné Olaf Hopp, generální ředitel Energy Deutschland.

S dalším nárůstem poslechovosti počítá rozhlasová skupina v následujících, zejména letních měsících, kdy dojde ke sloučení výsledků se zásahem prostřednictvím pozemního digitálního rádia DAB+. Růstový potenciál je tak podle Hoppa obrovský. Rozhlasovou stanici Radio Energy mohou dobře znát i majitelé digitálních rádií díky zásahu německých vysílačů nedaleko českých hranic. Okruh zaměřený zejména na mladé publikum je součástí celoplošného multiplexu DR Deutschland, který funguje na kanálu 5C a má velký přesah i na naše území.

autor: lukpo
Spustit audio

Související