Rozhlasová skupina Energy spouští v DAB+ další stanici pro Švýcarsko

11. červen 2021

Pod úspěšnou a známou značkou Energy bude Energy Lucern čtvrtou rozhlasovou stanicí, která bude spuštěna v německy mluvícím Švýcarsku - a první, kterou bude možné poslouchat výhradně prostřednictvím antény v digitálním rádiu DAB+.

Po stanicích v Curychu, Bernu a Basileji bude síť Energy dále rozšířena a regionální rozhlasový trh obohacen. Nová rozhlasová stanice pro město a region Lucern bude spuštěna v srpnu 2021.

Skupina Energy tak podle svých slov pokračuje v neustálém rozšiřování a dalším rozvoji národní sítě Energy ve Švýcarsku a vstupuje do důležitého regionu - jak v oblasti poslechu, tak i reklamy.

Energy Lucern bude možné přijímat prostřednictvím DAB+ ve velké části německy mluvícího Švýcarska a prostřednictvím aplikace a webových stránek po celém světě.

„Jednoznačně se zaměřujeme na střední Švýcarsko a zejména na oblast Lucernu. Zaměřujeme se na lidi a vybíráme témata, která spojují, dojímají, baví a zajímají region i posluchače. V souladu s naším novým sloganem VOLL BI DER (naplno u toho)!“, vysvětluje Pascal Frei, generální ředitel skupiny Energy Group.

Švýcarsko zcela ukončuje analogové rozhlasové vysílání v pásmu FM. Švýcarský rozhlasový průmysl se dohodl na přechodu z FM na digitální vysílání prostřednictvím DAB+ již v roce 2022 (SRG) a 2023 (soukromé rozhlasové stanice).

Celá zpráva je k dispozici na portálu dabnews.de. Autorem překladu je Mezinárodní oddělení Českého rozhlasu.

autor: ČRo
Spustit audio

Související