Slideshow jako reklamní nosič pro komerční rádia ve Švýcarsku

17. březen 2021

Švýcarské komerční stanice už mohou běžně používat slideshow, tedy obrázky pro přijímače s barevným displejem, jako standardní nosič reklamy. Podobu technického řešení nedávno popsal v rozhovoru pro portál Kleinreport Sandro Proietto ze společnosti DAB Network.

Proietto v rozhovoru konstatoval, že přenos dat v rámci DAB+ multiplexu je šifrován, takže ho nelze sledovat. Pro řidiče je výhodou, že nedochází k žádnému přerušení vysílaného programu a nelze přenášet animovaný obsah. Člověk, který sedí za volantem tak není zbytečně odváděn od řízení. Na obrázek, který překryje dočasně stávající prezentaci v rámci slideshow, nelze klikat. Jde například o obrázky moderátorů, fotky interpretů, loga stanic a podobně.

Reklamní slideshow je možné regionálně cílit podle požadavku obchodního partnera. Ve Švýcarsku to inzerenti uvítají zejména v jednotlivých jazykových oblastech. „Obsahovou reklamu jsme úspěšně otestovali, a protože vše fungovalo bez problémů, představili jsme ji našim partnerům,“ konstatoval šéf DAB Network. Mezi inzerenty už se objevily i v Česku známé značky. Nasazení reklamního sdělení je velmi jednoduché a lze ho realizovat do patnácti minut od samotné objednávky.

autor: lukpo
Spustit audio

Související