Rozhlasová skupina Media Bohemia plánuje spustit v Brně Hitrádio City

20. duben 2016

Změna názvu bude podle provozovatele korespondovat s primárním zaměřením stanice na podporu a usnadnění moderního městského života obyvatelům a návštěvníkům města.

Společnost Media Bohemia chce provozovat Rádio City nejen v Praze, ale také v Brně. Vyplývá to z informací zveřejněných na webu Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Zde by stanice měla fungovat pod názvem Hitrádio City a nahradí dosavadní Hitrádio Magic Brno. Dokument, který Media Bohemia adresuje prostřednictvím firmy AZ Rádio vysílací radě, si mohou zájemci prohlédnout zde. Stanice má v jihomoravské metropoli hned dva kmitočty. Vysílá zde na frekvenci 99 MHz z lokality Medlánky výkonem 1 kW a 100.8 MHz z ulice Barvičova. Magic Brno má kmitočty i v Blansku a Znojmě.

„Provozovatel je toho názoru, že změna názvu bude korespondovat s primárním zaměřením rozhlasové stanice na podporu a usnadnění moderního městského života obyvatelům a návštěvníkům Brna jakožto druhého největšího města v České republice. Ačkoliv zde nedochází k jakémukoliv teritoriálnímu střetnutí s rozhlasovou stanicí vysílající pod názvem programu City 93.7 FM na území hlavního města Prahy, provozovatel si přesto vyžádal od provozovatele rádia City 93,7 FM souhlasné stanovisko s případným přejmenováním Hitrádia Magie Brno na Hitrádio City, které zasílá jako přílohu této žádosti,“ uvádí se v žádosti.

autor: lukpo
Spustit audio