Rozhlasová stanice BFBS učená pro britské vojáky ukončí DAB vysílání

26. leden 2017

Program bude nadále možné naladit prostřednictvím vybraných VKV vysílačů, v rámci satelitních služeb Sky a Freesat a na internetu.

Rozhlasová stanice BFBS, zkratka pro The British Forces Broadcasting Service, se chystá na ukončení vysílání v rámci pozemního digitálního rádia DAB+. Vysílatel plánovaný krok potvrdil webu RadioToday. Důvodem k ukončení šíření stanice, která například operuje i v sousedním Německu, je provedená nákladová analýza. Náklady na šíření v rámci DAB+ se ukazují jako přebytečné. Provozovatel plánuje zachovat všechny pracovní pozice.

Stanici bude nadále možné naladit prostřednictvím vybraných VKV vysílačů, v rámci satelitních služeb Sky a Freesat (nezaměňovat s tuzemskou platformou operátora UPC DTH) a na internetu. „Stejně jako všichni ostatní i my musíme posuzovat oprávněnost nákladů,“ uvedl ve stanovisku vysílatel. „Je vždy smutné, když stanice musí zastavit digitální distribuci zejména pro své posluchače, ale jsme si vědomi finančním tlakům, kterým BFBS čelí. Tento krok pochopitelně neučiníme rádi,“ konstatoval Glyn Jones, Commercial Manager Digital One.

autor: lukpo
Spustit audio