Rozhlasová stanice Eska Rock začala vysílat skrze DAB+ v polské Wroclawi

12. březen 2019

Terestrická síť je k dispozici na kanálu 10A z vysílače nacházejícího se nedaleko českých hranic. Multiplex nabízí aktuálně pět stanic.

Polský rozhlasový multiplex DABCAST zařadil do své nabídky tematickou stanici Eska Rock. Na novinku upozornil portál RadioPolska. Po pětileté přestávce si tak je možné program naladit nedaleko českých hranic opět z klasického rozhlasového éteru, tentokrát je však nutný přijímač s podporou technologie DAB+. Vzhledem k volné datové kapacitě je možné stanici šířit v tomto multiplexu s vysokým datovým tokem 192 kbps, a to stejně jako ostatní okruhy.

Kromě stanice Eska Rock je možné v multiplexu DABCAST naladit také nový program Radio RAM. Wroclaw je jednou z mála lokalit, kde tato terestrická síť funguje. Provozovatel digitálního multiplexu slibuje zařadit další programy a objevit by se tu měly i doplňkové služby, mezi kterými by nemusela chybět ani slideshow, tedy obrazové informace. Pozemní síť funguje nedaleko českých hranic na kanálu 10A z mrakodrapu Sky Tower.

Složení multiplexu DABCAST

  • Radio Kolor 103
  • Radio Muzo.FM
  • Radio Maryja
  • Eska ROCK
  • Radio RAM
autor: lukpo
Spustit audio

Související