Rozhlasová stanice pro seniory se stala ve Velké Británii hitem, posluchači už naladí Boom Radio celoplošně

21. duben 2021

Britská rozhlasová stanice Boom Radio cílící výhradně na seniory, takzvané boombers, se stala krátce po svém startu úspěšných projektem. Její posluchači si vymodlili celoplošnou distribuci na platformě DAB+. V horizontu tří let jich chce oslovit půl milionu.

Provozovateli nové digitální rozhlasové stanice Boom Radio se podařilo zaplnit díru na trhu a udeřit přesně pomyslný hřebíček na hlavičku. Program, který cílí výhradně na starší publikum, a to jak mluveným slovem, tak i hudebním doprovodem, oslovil za první měsíc sto tisíc posluchačů, a to ve chvíli, kdy stanice vysílala digitálně pouze ve třech městech.

V reakci na obrovský zájem potenciálních posluchačů a dopisy obyvatel z celé Velké Británie se vysílatel rozhodl k radikálnímu kroku – vstupu do druhého celoplošného privátního rozhlasového multiplexu. Stanice zde využívá modernější technologii přenosu DAB+. Nutno upozornit, že datový tok je žalostný. Podle portálu Wohnort jde o pouhých 24 kbps a kódování HE-AAC, verze 1. V multiplexu je šířeno již 22 stanic.

„Naskytla se nám příležitost zařadit Boom Radio do národního DAB a volba byla jasná. Naším cílem je v prvních třech letech zasáhnout půl milionu posluchačů a národní pokrytí DAB pomůže na naší cestě k dosažení tohoto cíle. Úspěch, který jsme měli od vstupu na trh, byl fenomenální. Masivně zrychlujeme naše plány růstu a naši podporovatelé museli do značné míry zdvojnásobit své počáteční investice,“ uvedl mj. zakladatel stanice Phil Riley.

autor: lukpo
Spustit audio

Související