Rozhlasová stanice Voice of Vietnam chce začít vysílat v roce 2020 digitálně díky DAB+

7. listopad 2018

V uplynulých letech si tuto technologii stanice odzkoušela v metropoli Hanoji, v následujících letech by ji chtěla rozšířit na národní úroveň. Bližší plány ale prozatím nezveřejnila.

Rozhlasová stanice Voice of Vietnam (VOV) plánuje na rok 2020 spuštění digitálního vysílání ve standardu DAB+. Informoval o tom portál WorldDAB Eureka s odvoláním na konferenci, která se konala v Hanoji uplynulý měsíc a pořádal ji právě státní vysílatel. Kromě zástupců VOV se akce zúčastnili i členové organizace WorldDAB včetně Jørna Jensena, který prezentoval své zkušenosti z veřejnoprávního rozhlasu NRK.

Pro Vietnam není DAB+ úplně neznámou technologií. V roce 2013 proběhlo experimentální vysílání právě v Hamoji, VOV chce nicméně nyní technologii rozšířit na národní úroveň. DAB+ byl zvolen pro rozhlasovou stanici jako vhodná technologie například při možnostech nouzového hlášení, mimo jiné v případě živelných katastrof. Bližší informace týkající se dalších plánů Voice of Vietnam prozatím nebyly zveřejněny.

autor: lukpo
Spustit audio

Související