Rozhlasové stanice skupiny Active v multiplexu ČRa DAB+ s doplňkovými službami

3. prosinec 2021

České Radiokomunikace aktivovaly u rozhlasových stanic mediální skupiny Active doplňkové služby v multiplexu ČRa DAB+. Novinky se konkrétně týkají slideshow, tedy obrazových informací, a radiotextu.

V rámci slideshow je nově vysílání logo stanice. Doposud byla na všech programech v multiplexu k dispozici pouze univerzální grafika „DAB+ Více rádia“. Logo stanice je aktuálně k dispozici na Rádiu Z, Rádiu Bonton, Pigy Rádiu, Frekvenci 1 a Evropě 2. Na novinku upozornil portál Digitální rádio jeho čtenář Vladislav. V Praze není tento prvek zařazen na kanál 10D ze Strahova, ale naopak je k dispozici ze Žižkova na kanálu 7A.

Kromě Prahy lze multiplex naladit také na Plzeňsku a v Ostravě. I zde si mohou majitelé rádií s barevným displejem vyzkoušet, jestli se jim slideshow zobrazuje. Další novinkou v síti ČRa DAB+ je zobrazování radiotextu, který například obsahuje právě hranou skladbu. Doposud se zde objevovala pouze zpráva „no info“. Slideshow i možnost právě hraných skladeb je standardní funkcí, která již k pozemnímu digitálnímu rádiu DAB+ neodmyslitelně patří.

autor: lukpo
Spustit audio