Rozhlasovou stanici Radio Schwabmünchen nahradilo v DAB+ Radio Schwaben

24. září 2019

Cílem stanice je posluchače dobře naladit. K tomu poslouží i široký programový playlist bez častého opakování skladeb. Podle Mediální analýzy Bayern 2019 se může Radio Schwaben pochlubit 27 tisíci posluchači.

Radio Schwabmünchen, které fungovalo na bavorském rozhlasovém trhu od roku 2017, vstoupilo do podzimu zcela v novém a také pod novým názvem Radio Schwaben. Vysílání je nadále určeno pro regiony Severního Švábska, Augsburgu, Landsbergu a dalších. Kromě redakčního záběru byl rozšířen také tým stanice. Ve vysílání je plánováno zařazení sportovního a kulturního obsahu. Stanice i nadále setrvává na platformě DAB+, která je pro ni důležitým distribučním kanálem.

Cílem stanice je posluchače dobře naladit. K tomu poslouží i široký programový playlist bez častého opakování skladeb. Podle Mediální analýzy Bayern 2019 se může Radio Schwaben pochlubit 27 tisíci posluchači, jedenáct tisíc jich pak poslouchá program pravidelně, tedy na denní bázi. „Chceme vylepšit náš program nejen změnou názvu, která bude podtrhovat důraz na celý region Švábska. Chceme přinést aktuální témata předtím, než je nabídnou ostatní,“ uvedl Markus Gilg, generální ředitel Radia Schwaben,

autor: lukpo
Spustit audio

Související