Rozhlasový projekt operátora RTI cz ukončil šíření v DVB-T, vsadil na DAB+ a on-line

10. říjen 2018

Pozemně mohli tento program zaměřený na mladé posluchače naladit majitelé terestrických set-top boxů v Plzni. K jeho vypnutí došlo koncem minulého týdne.

Rozhlasová stanice DAB Plus Top 40, jejímž provozovatelem je společnost FM Records, kterou fakticky ovládá západočeská firma RTI cz, ukončila šíření prostřednictvím DVB-T vysílače umístěného v lokalitě Plzeň – Silván. Stanice je tak v současné době dostupná pouze prostřednictvím technologie DAB+ a pochopitelně také na internetu. V DAB+ je program šířen kromě operátora RTI cz také v multiplexu společnosti Teleko.

Rádio DAB Plus Top 40 je koncipováno jako hudební stanice pro mladé posluchače zaměřená převážně na nejposlouchanější aktuální hity současnosti české i zahraniční produkce. Každý týden zařazuje nejnovější hity z alba The Official UK Top 40 Singles Chart. Statistika, kolik lidí tuto stanici v reálu poslouchá, neexistuje. Jediným případným měřítkem úspěchu je tak počet on-line příznivců. Rádio lze ale spíše chápat jako projekt na podporu platformy DAB+.

autor: lukpo
Spustit audio

Související