Rozšíření DAB nabídky ve francouzských městech opět bez velkých hráčů

29. listopad 2016

Ve Francii je v současné době situace taková, že zde nefunguje žádný celoplošný digitální rozhlasový multiplex. Digitální sítě tu existují pouze na regionální a lokální úrovni.

Digitální rozhlasové vysílání ve francouzských městech Dijon, Lille, Lyon a Nance proběhne opět bez účasti tamních významných hráčů rádiového trhu a taktéž veřejnoprávního rozhlasu. Ukazuje to na vládou schválený a zveřejněný dokument, který se objevil na jejích webových stránkách. Jedním z významných hráčů na francouzském trhu je také skupina Lagardère, která v České republice provozuje mimo jiné privátní rádia Frekvence 1 a Evropa 2.

Ve Francii je v současné době situace taková, že zde nefunguje žádný celoplošný digitální rozhlasový multiplex. Digitální sítě tu existují pouze na regionální a lokální úrovni. Nejoptimálnější situace směrem k technologii DAB je pochopitelně v Paříži. V hlavním městě Francie v současné době funguje pět regionálních a jeden lokální multiplex. Paříž je jedinou, v níž šíří DAB signál i veřejnoprávní rozhlas. Multiplex towerCastMux je využíván pro potřeby dokrytí části hlavního města, kde je nízká kvalita signálu v pásmu VKV. Kompletní nabídku digitálního rádia ve Francii najdou zájemci zde.

autor: lukpo
Spustit audio