Rumburk se dočkal prvního VKV vysílače, zprovoznilo ho tu Hey Radio

1. leden 2017

„Je umístěn na sídlišti v ulici Karolíny Světlé na panelovém domě. Jedná se o vůbec první FM vysílač ve městě,“ uvedl pro naši redakci provozovatel stanice.

Hey Radio uvedlo včera do provozu svůj nový VKV vysílač v severočeském Rumburku. Webu Digitální rádio to sdělil ředitel a zároveň majitel stanice Miroslav Pýcha. Hey Radio vysílá v Rumburku na kmitočtu 102.6 MHz s výkonem 100 Wattů. Spolu s Českou Lípou, která prozatím není v provozu, se jedná o strategickou expanzi provozovatele rádia do severočeského regionu, kde už je program přítomen na frekvenci 97.5 MHz (Jablonec nad Nisou).

„Vysílač je na sídlišti v ulici Karolíny Světlé na panelovém domě. Jedná se o vůbec první FM vysílač ve městě. Plánujeme do budoucna i zřízení místního studia s regionálními vstupy,“ konstatoval pro Digitální rádio Pýcha a doplnil: „Start vysílače v České Lípě na 92.7 MHz plánujeme v prvním čtvrtletí, zejména podle klimatických podmínek vhodných pro montáž VF technologie.“ Kromě severních Čech je možné Hey Radio naladit také v Praze, Karlových Varech, na Pardubicku, Benešovsku, Moravskoslezském kraji, jižních Čechách a části Jihomoravského kraje.

autor: lukpo
Spustit audio