Ruská zpravodajská televize RT rozšířila působnost v chytrých televizorech LG

10. červenec 2017

Aplikace RT se nově objevila na televizoru LG s operačním systémem Netcast, konkrétně na modelové řadě z roku 2014. Tuto značku využívá jihokorejská firma již pět let.

Ruský zpravodajský kanál RT, který je dostupný také v České republice ze satelitu Astra, pozice 19.2 stupně východně, a v nabídce řady kabelových operátorů, rozšířil působnost v televizorech LG připojených k internetu. Redakce webu Digitální rádio to zjistila monitoringem platformy LG Smart World. Ruská televize, která bývá často kritizována kvůli svým sympatiím ke Kremlu, už aplikaci pro LG uvedla začátkem roku 2012.

Aplikace RT se nově objevila na televizoru LG s operačním systémem Netcast, konkrétně na modelové řadě z roku 2014. Zájemci mohou díky tomuto widgetu sledovat evropskou verzi RT, a dokonce i jeho americkou verzi. Blokována je naopak mutace RT UK – v menu ji není možné vůbec zvolit. Majitelé televizorů LG mají k dispozici také španělskou a arabskou verzi ruské zpravodajské televize. Kromě live streamů vysílání jednotlivých programů je k dispozici také archiv pořadů formou videa na vyžádání – video-on-demand (VOD). Vše je zdarma.

autor: lukpo
Spustit audio