Sangean WFR-30: DAB, internet, multimédia a dřevěná skříň

25. listopad 2016

Při porovnání s podobnými přijímači konkurenčních výrobců zvládá nový Sangean všechny dostupné funkce. Podporuje i routery fungující jak v pásmu 2.4 GHz, tak i 5 GHz.

Nejnovější produktová novinka čínské společnosti Sangean určená pro příjem digitálního rozhlasového vysílání DAB+ ve III. pásmu nese označení WFR-30. Jde o přijímač, který zaujme především uživatele toužící po rádiu s barevným displejem, možností přehrávání multimediálních souboru nebo poslech více než patnácti tisíc internetových stanic. Po stránce designu se jedná dle mého názoru o vhodný doplněk například v rámci pracovny.

Kromě příjmu digitálního rozhlasu DAB/DAB+ je samozřejmostí i původní VKV/FM distribuce. Do paměti si může uživatel uložit patnáct stanic, které jsou děleny shodně mezi jednotlivé platformy – internet, DAB a FM. Přijímač podporuje také zobrazování doplňkových obrazových informací (slideshow). Tuto funkci musí podporovat vysílatel. Multimédia si lze přehrávat v rámci domácí sítě (nebo z počítače), připravena je podpora formátů MP3, AAC+ a WMA. Sangean WFR-30 má přednastavených několik zvukových režimů (pop, rock, jazz a další), uživatel si ale může nastavit i vlastní. V rámci wifi podporuje pásma 2.4 GHz a 5 GHz.

autor: lukpo
Spustit audio