Sárský rozhlas plánuje omezit vysílání na VKV, vsadí na digitální kanály

25. červenec 2017

Veřejnoprávní rozhlas pro spolkovou zemi Sársko v současné době vysílá ze šesti DAB vysílačů, které mají řádově jednotky kilowattů.

Sárský veřejnoprávní rozhlas plánuje do budoucna omezit pokrytí analogovým signálem VKV/FM. Počítá s tím představený plán stability Saarländischer Rundfunk (SR), který by měl být uveden v platnost po roce 2020. Část uspořených financí chce médium investovat do crossmediální strategie a zůstat tak atraktivní i pro mladou generaci. SR plánuje být přítomný mimo jiné v rámci digitálního vysílání DAB.

Veřejnoprávní rozhlas pro spolkovou zemi Sársko v současné době vysílá ze šesti DAB vysílačů, které mají řádově jednotky kilowattů. Nedávno čekala poslední opozdilce s digitálními přijímači jejich nutná výměna. Saarländischer Rundfunk se rozhodl pro migraci ze standardu DAB do DAB+. Díky volné kapacitě v multiplexu jsou všechny hlavní okruhy i program Unser Ding šířeny s vysokým datovým tokem 120 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. Programovou nabídku doplňují stanice Antenne Saar, KiRaKa a privátní Radio Salue.

autor: lukpo
Spustit audio