Saský Chemnitz restartuje výběrové řízení o místní DAB+ multiplex, který měl vysílat na kanálu 9C jako Klínovec

17. červen 2020

Vzhledem k tomu, že zkušební provoz by podle saského regulátora nepřinesl požadovaný dopad, je tentokrát plánované již řádné vysílání. SLM již může čerpat znalosti z Lipska a Freibergu.

Saský mediální regulátor SLM stále počítá se spuštěním místního digitálního rozhlasového multiplexu Chemnitz, který by nabídl pro obyvatele tohoto města bohatší programovou nabídku. Tato digitální síť by neměla být čtenářům našeho portálu neznámá. Počítalo se s ní již loni. Multiplex Chemnitz měl fungovat na stejném kanálu jako západočeský Klínovec, kde svůj vysílač provozuje společnost RTI cz, tedy 9C. Předchozí výběrová řízení, která byla vyhlášena v minulosti, jsou tímto zrušena. Nabídka se ve věstníku SLM objeví v červenci.

Vzhledem k tomu, že zkušební provoz by podle saského regulátora nepřinesl požadovaný dopad, je tentokrát plánované již řádné vysílání. SLM již může čerpat znalosti z Lipska a Freibergu. Tady už oba rozhlasové multiplexy přešly do ostrého provozu v lednu letošního roku. Saský regulátor vyhlašuje výběrové řízení na obsazení datové kapacity v rozsahu 864 CU jednotek. Jedna stanice pro představu získá 64, případně 72 CU. Rozhlasovou síť by měl tvořit mix čtyřiadvacetihodinových programů s klasickým nebo specializovaným vysíláním.

autor: lukpo
Spustit audio

Související