Satelitní operátor Digi TV začne šířit od února další programy v normě DVB-S2

31. leden 2017

Zákazníkům, kteří používají set-top box, se nové parametry nastaví automaticky. Pokud tomu tak nebude, je potřeba přijímač restartovat.

Satelitní služba Digi TV, jejímž provozovatelem je společnost Digi Czech Republic, se od února rozhodla překlopit další programy z původního standardu DVB-S do modernější technologie DVB-S2. Změna se týká dvanácti stanic a jsou to konkrétně: Déčko/ČT art, Smíchov, Telka, Prima Zoom, Prima love, Prima Cool, Joj Family, Nova Sport 2, Sport 1, Golf Channel, ČT Sport HD a nově zařazená JOJ Cinema HD.

„Zákazníkům, kteří používají set-top box, se nové parametry nastaví automaticky. Pokud tomu tak nebude, je potřeba set-top box restartovat. Zákazníci používající CAM modul si budou muset frekvenci znovu naladit. Není ovšem nutný kompletní re-scan ostatních transpondérů,“ konstatoval provozovatel služby, společnost Digi Czech Republic. Změna se týká pouze výše uvedených programů. Parametry ostatních stanic se měnit nebudou. V normě DVB-S2 už Digi TV nabízí například programy Digi Sport, ČT 1 HD, Nova Sport 1, HBO HD nebo FilmBox Premium HD. Televizní platforma tak může získat větší prostor pro případné budoucí rozšíření programové nabídky.

autor: lukpo
Spustit audio